vineri, 11 iunie 2010

Partea I Capitolul 1

*
Ma intorc pe partea cealalta. Inchid ochii, stau si astept, poate reusesc sa adorm. Ma intorc pe partea cealalta, nimic. Ma ridic, ma indrept spre usa, ma uit spre pat, Amalia doarme. Ma duc in bucatarie, ma asez pe scaun, imi aprind o tigara si trag din ea. Nici fumul de tigara nu se vede, parca si el este cufundat in gandurile mele. Ce nu ma lasa sa dorm? Proiectul? Nu, nu este asta, proiectul nu este greu, trebuie doar sa ma apuc de el si este gata indata, plus ca niciodata nu imi aduc problemele de la munca acasa. Atunci? Planurile casei? Nu, nu este nici asta. Am hotarat cu Amalia ca planurile le vom face amandoi atunci cand suntem hotarati pe ideile noastre pe care vrem sa le punem in aplicare. Poate... Da, asa este, mai mult ca sigur, ColtDeFloare. De un an de zile de cand ii citesc povestile imi tot bantuie visele. S-a terminat tigara, nici nu mi-am dat seama cand s-a terminat. Scot alta sa o aprind. Ma razgandesc. Ma duc in sufragerie, iau laptopul in brate si il deschid. Pana se deschide ma ridic ma duc si imi pun un pahar de wiskey poate ma mai ia somnul. Ma asez confortabil pe canapea cu laptopul in brate si incep sa imi citesc mail-urile. Brusc tresar, vad un mail necitit: "O noua postare pe ColtDeFloare.ro". Nerabdator dau click. Se incarca foarte greu. De ce? Cand imi doresc sa se miste mai repede nu ma ajuta. Intr-un final se incarca. Citesc cu sufletul la gura "O scrisoare de amor", traiesc povestea, "scrisoarea", o sorb, sorb cuvintele, literele, s-a terminat, si s-a terminat cu tot cu faclia din ochii mei. Nu imi vine sa cred. A aparut acum 12 ore si eu nu am citit-o pana acum?!.
-Buna dimineata! tresar
-Buna dimineata! ma uit la ceas 05:30 am uitat ca Amalia pleaca din oras din cauza job-ului. Dar e bine ca zilele astea sunt propice pentru mers la intalnirile bloggerilor, pentru a cunoaste un ColtDeFloare.
-Nu ai dormit? tresar iar, ma trezeste din gandurile mele.
-Nu, nu am dormit, deloc. Cred ca ma cam bantuie proiectul ala de la munca!
-Cum iubitu'? Ca tu de obicei lasi munca acolo unde ii este locu.
-Da stiu, probabil pentru ca nu m-am apucat de el.
-Mai mult ca sigur. Imi duci si mie masina la service azi? Sa o repare pana ma intorc.
-Da cum sa nu dar nu stiu exact la ce ora.
-Nu conteaza, kgfsdfhbk Nu am inteles ca era cu periuta de dinti in gura, dar nu conteaza, ColtDeFloare nu imi da pace.

*
Nici nu imi dau seama cand am adormit, dar nu conteaza, ma uit la ceas 18:24. Ah trebuie sa ma pregatesc repede.

*
19:00 Sunt in fata la Open Pub, astazi aici se intalneste lumea, la karaoke, intru bag de seama aceleasi persoane pe care le vad de un an de zile, salut pe toata lumea, ma asez la masa, comand ceva si ma cufund iar in ganduri. Nu inteleg, aceleasi persoane tot timpul si tot nu am reusit sa imi dau seama cine este ColtDeFloare, Ma uit in stanga si in dreapta, nimeni nou, toti vechi.O vad pe Diana si imi aduc aminte de una din intalnirile trecute cand stateam de vorba cu ea si vine Amalia spre mine, o observ ma duc spre ea si imi zicea razand:
-Cauti secretara?
-Nu! De ce? eu nedumerit.
-Pai ai intervievat toate fetele de aici, si de nevasta nici una nu este destul de .... sa ma schimbi pe mine cu ea, spune Amalia amuzata.
Dar pe mine ma lasa rece, si Amalia cu tot ceea ce spune si restul fetelor de acolo care nu erau ColtDeFloare. Cu Amalia se implinesc in curand 10 ani de cand suntem impreuna.10 ani pe care nu stiu de ce i-am petrecut alaturi de ea pentru ca nu ma mai satisface nimic din ceea ce fac alaturi de ea de noua ani, sau sa nu fiu rau de 5. Ah era sa uit, de doua ori, si de aniversare si de mail-ul pe care il am de primit de la munca. Scot laptopul il aprind, mail-ul nu l-am primit. Daca tot l-am deschis hai sa intru pe ColtDeFloare.ro poate ma observa. Intru si citesc: "Imi pare rau dar astazi nu pot veni la intalnirea pentru karaoke din motive personale." Incep iar sa ma uit in jurul meu sa vad cine lipseste, degeaba, parca toti erau si sunt neimportanti, nu reusesc. Platesc si plec.

*
Ajuns acasa, pe canapea, cu laptopul in brate imi incep o postare dar nu reusesc sa leg nimic. Ma gandesc la ea, si debitul incepe sa creasca. Incep sa scriu o poveste care ma uimeste si pe mine, poate si ea imi citeste povestile. Asta este singurul motiv ptr care scriu, in speranta ca si ea citeste povestile scrise de mine, si poate asta ne va scoate in calea celuilalt.Poate povestile noastre sunt cele care ne vor uni destinele si daca asa va fi, povestile noastre ne-au aratat destul despre unul, celuilalt si atunci cand ne vom cunoaste va fi ca o reintalnire, din care nu ne vom mai desparti, niciodata, pentru ca acea femeie a visurilor mele este tot ceea ce imi doresc. Din prisma povestilor am cunoscut-o si mi s-a afisat si destainuit prin acestea. Cuvintele scrise acolo sunt cartea deschisa spre sufletul ei. Si vom vorbi numai in povesti. Si vom trai povesti intr-o poveste, de dragoste, a noastra. Cu cat ma gandesc mai mult, cu atat ma indragostesc mai mult de aceasta fiinta pe care o cunosc numai spiritual, dar acest lucru este de ajuns,

*
Au trecut acele trei zile, timp in care Amalia a fost plecata. Timp care a fost irosit degeaba pentru ca nu am cunoscut-o pe ColtDeFloare. Ah iar era sa uit astazi se implinesc 10 ani cu Amalia. Ar fi frumos din partea mea sa-i pregatesc o surpriza pentru diseara. Oare ce as putea face? Fac o rezervare la restaurant, ii pregatesc rochia pe care o poarta tot timpul atunci cand sarbatorim ceva, anunt la restaurant sa ne cante melodia noastra si .... atat, o sa fie destul de frumos.

*
Tzrrr Se aude soneria. Raspund la usa, Amalia.
-Mi-am uitat cheile acasa!
-Nu-i nimic, bine ca eram eu acasa! Hai pregateste-te ca vreau sa mergi cu mine pana undeva.
-Unde? isi porneste laptopul
-O sa vezi!
-Nu vin, oricum vreau sa discutam ceva!
-Hai ca putem sa discutam pe drum sau acolo.
-Nu pot! cu ochii in laptop si cu un usor tremur in voce. Chiar vreau sa vorbim ceva, e urgent si nu suporta amanare.
-Nici macar 15 minute?
-Nici macar!
-Bine , pai atunci te ascult, ce s-a intamplat? S-a intamplat ceva rau? Grav?
-Da!
-Ce?
-Vreau sa ne despartim!
-Poftim?
-Vreau sa ne despartim!
-De ce?
-Pur si simplu.
-Cum pur si simplu? Nu se poate asa pur si simplu.
-Asa pur si simplu!
-Nu voi mai spune nimic nu voi mai intreba nimic daca imi spui adevaratul motiv.
-Iubesc pe altcineva, chiar daca este o relatie imposibila eu il iubesc, iar intre noi nu mai merge, nu mai este nimic, de 5 ani suntem reci si distanti unul fata de celalalt, si nu mai suport sa stau asa. Relatia noastra in stadiul in care este si pe deasupra iubesc pe altcineva.
Cuvintele imi rasunau in cap" Iubesc pe altcineva" si pe cat de intens imi rasunau, eu eram rece si nepasator. M-am asezat pe pat.
-Te las sa te gandesti in seara asta, o sa vin maine sa imi iau lucrurile.
-Ti-am scos masina din service, cheile sunt pe masa in hol. si a iesit din casa.
"Ti-am scos masina din service, cheile sunt pe masa in hol" atat am putut sa spun? 10 ani impreuna s-au aruncat la gunoi si eu atat am putut sa spun? si totusi mintea mea era confuza in timp ce imi rasunau in cap acele cuvinte "Iubesc pe altcineva", "Ti-am scos masina din service" ma simteam usurat. Ma simteam liber. Acum imi pot cauta Coltul De Floare linistit.Stand in pat observ un obiect pe care nu l-ar lasa atunci cand pleaca, laptopul. Pun mana pe el, il intorc, observ ceva cunoscut si citesc ColtDeFloare.ro Scrisoare de Amor EDIT.
Pentru comentarii mai jos!

4 comentarii:

Hai mai zi ceva: